Internet

Der er fordele og ulemper ved kablede og trådløse netværksløsninger

Kablet internetforbindelse

Et kablet netværk giver høj sikkerhed og stabil dataforbindelse mellem de tilsluttede enheder, men kræver flere kabler som fordyrer installationen. Ved god planlægning af kabelforbindelserne og samlingspunkterne (krydsfelt / switch / hub) kan man dog også opnå stor fleksibilitet. Kablet netværk giver mulighed for de højeste data-hastigheder.

Trådløs internetforbindelse

Et trådløst netværk giver stor mobilitet, idet man kan arbejde kabelfrit. Ulempen er at det skærper kravene til sikkerhed i netværket. Moderne trådløse routere har ofte en såkaldt firewall, som kan indstilles til at regulere data-trafikken ind og ud ad netværket på en sikker måde.

De fleste kan i dag ikke undvære Internettet, og stadig flere tjenester og funktioner skifter til at fungere over digitale netværk. Det giver derfor god mening at investere i et fremtidssikret netværk til fx:

Informationssøgning, underholdning og undervisning sker effektivt og hurtigt via internettet. Boliger og arbejdspladser har derfor behov for et velfungerende og stabilt netværk, som kan sikres yderligere med nødstrømsforsyning – en såkaldt UPS.

Gruber EL-teknik kan rådgive om og opbygge moderne og certificerede netværksinstallationer, som testes og dokumenteres ved afleveringen.

Kontakt os og få et tilbud på den nye netværksinstallation.

Et internt netværk i hjemmet eller på arbejdspladsen giver mulighed for fx:

  • At kunne dele filer mellem flere computere
  • At benytte samme printer, scanner eller lign.

De enkelte computere og andet digitalt udstyr kan kommunikere sammen via netværket, som kan opbygges med netværkskabler eller med en trådløs router (elektronik der styrer data-trafikken).

Installation af netværk

★★★★★
Fint udført arbejde til aftalt tid. Kvaliteten i top.”
– Krydderibazar