EL-sikkerhed

Test din EL-sikkerhed mindst to gange om året

 
Din fejlstrømsafbryder kaldes også HPFI-relæ / HFI-relæ. Systemet skal beskytte dig og din familie mod ulykker med el. Det er derfor vigtigt, at du tester at systemet kan slå strømmen fra ved fejl. I din eltavle sidder fejlstrømsafbryderen, som testes ved at trykke på test-knappen, der ofte er markeret med bogstavet T.

Vidste du?

  • Det er lovpligtigt at have en fejlstrømsafbryder installeret i sit elskab
  • Du bør teste din fejlstrømsafbryder minimum to gange om året
  • Hvis din fejlstrømsafbryder er mere end ti år gammel, bør du få en autoriseret elinstallatørvirksomhed til at kigge på den.

Sikkerhedsstyrelsen kræver af hensyn til din EL-sikkerhed, at alle el-installationer skal beskyttes med en HPFI-afbryder. Har du en ældre HFI-afbryder, så skal den skiftes til den nyere type HPFI-afbryder, med mindre man kan dokumentere at fejlstrømsafbryderen stadig opfylder kravene for EL-sikkerhed. Kun en autoriseret el-installatør kan afgøre om disse krav er opfyldt.

Tilmeld dig sms-tjenesten
Bliv mindet om at teste din fejlstrømsafbryder to gange om året:

  • Send HPFI til 1245.

SMS-tjenesten er gratis. Til- og framelding koster 0 kr. plus almindelig sms-takst. Du kan framelde dig tjenesten ved at sende HPFI STOP til 1245.

Er du/I lige flyttet i ny bolig eller renoveret bolig, kan du læse mere om el ved nybyg og renovering, og hvad du skal lægge mærke til.