IHC

Hvad er IHC?

 
Intelligent House Control (IHC) Wireless og ledningsstyrede produktserier, fungerer i bund og grund som almindelige kontakter. Det særlige ved dem er imidlertid, at de kommunikerer trådløst med hinanden via radiosignaler.

Det gør det muligt at sætte afbrydere op, hvor du har lyst, uden at skulle trække så meget som en meter ekstra ledning. Derfor er IHC Wireless særligt velegnet, når du skal renovere en ældre bolig eller foretage ændringer i din el-installation.

Et IHC-anlæg er en avanceret installation, som gør det muligt at styre husets elinstallationer. Det kan fx være husets lamper ude og inde, varmeanlægget, ventilationen, alarmer og musikanlægget.

Det smarte med et IHC anlæg er, at man kan skræddersy funktionerne i hjemmet, til sine egne vaner og præferencer. Du skal heller ikke frem med en masse ledninger, når der skal laves ændringer ved dine el-installationer. Dét kan du faktisk helt selv ordne ved et par enkelte klik på dit nye anlæg. Et IHC anlæg er derudover både energibesparende og gør hverdagen en hel del lettere.

Eksempler:

  • Du kan slukke alt lyset i huset på én gang.
  • Du kan vælge mellem flere forskellige lyssætninger i huset, fx en til om natten, så du kan finde ud på toilettet, og en med hyggebelysning til om aftenen.
  • Lyset selv slukker på badeværelset, når du går ud.
  • Lyset tændes og slukkes automatisk, når du ikke er hjemme, for at forebygge indbrud.

Kan en IHC installation installeres i alle huse?
I dag er det mere reglen end undtagelsen, at nybyggede huse har installeret IHC, mens en IHC installation oftest kun installeres i ældre huse, såfremt huset evt. skal igennem en større renovering.

Der findes også en trådløs løsning (wireless), som gør det muligt at installere IHC, uden at skulle trække en masse ledninger. Dette anlæg gør det muligt ved hjælp af en fjernbetjening at styre lyset i andre rum uden at skulle være der fysisk.

Fordele ved en IHC installation:

  • En IHC installation kan give større sikkerhed mod bl.a. indbrud, brand, gasudslip og vandspild fra utætte rør.
  • Der kan spares på udgiften til varme samt el, da det er muligt bedre at kunne tilpasse forbruget efter ens behov.
  • Lys og varme kan tilpasse for at opnå bedre komfort.
  • Lys installationerne tilpasses efter egne ønsker.
  • IHC installationen kan let udvides i forbindelse med fremtidssikring.
  • En IHC installation kan gøre din bolig mere attraktiv, i salgsøjemed.

Se mere information på LK’s hjemmeside.

El som passer til dig
Uanset om du renoverer eller bygger nyt, er el-installationen et væsentligt element, som sikkert ikke bliver lavet om de næste mange år. Derfor får du her nogle væsentlige områder, som du bør overveje grundigt inden du går i gang.

Traditionel eller intelligent el-installation?
En traditionel el-installation giver dig lys og strøm i dit hjem. Du kan vælge øge komforten ved at installere lysdæmpere, timere og bevægelsesmeldere, som på hver sin måde bidrager med hygge og automatiske funktioner.

For langt de fleste renoveringsopgaver, vil udgangspunktet være en traditionel el-installation, som du ved at tilføre nye funktioner og nyt design, kan få gjort både lækker og tidssvarende.

En intelligent el-installation giver dig ud over lys og strøm en række andre muligheder i form af komfort, sikkerhed og multimedie
LK IHC Control, som er den intelligente el-løsning, giver dig frihed til at ændre hvordan el-installationen fungerer – også efter den er etableret. Det bestemmes nemlig ikke af kabler, men af et software-program. Du kan fx ændre, hvor du tænder en lampe eller vælge at lade lyset i badeværelset slukke automatisk, når det ikke længere bruges.

Med en intelligent el-installation kan du også få lysscenarier, som tænder flere lamper eventuelt på tværs af rum på én gang med ét tryk – nogle måske endda på dæmpet lysstyrke.

Sikkerhedsmæssigt kan dit hjem blive præcis så sikkert, som du ønsker det. Blandt mulighederne er tyverisikring, sikring mod strømudfald og overfaldsalarm for blot at nævne nogle.

Ønsker du lokalt netværk, skal du kigge nærmere på LK Net eller LK IHC Net Basic. Begge systemer giver dig gennem samme stiktype enten tv-, data- eller telefonsignal. Du kan selv bestemme, hvilke stik som skal kunne hvad – og ændre det, hvis du skifter mening.

Prøv den trådløse frihed med LK IHC Wireless
En trådløs kontakt er egentlig en fjernbetjening udformet som en kontakt. Kontakten er batteridrevet og indgår i IHC Wireless-systemet, som består af sendere og modtagere. Når du trykker på kontakten, sender den signal til en stikkontakt, et lampeudtag eller et andet IHC Wireless-produkt, som modtager signalet og udfører den ønskede funktion som fx at tænde, slukke eller dæmpe lyset.

LK IHC Wireless er særdeles velegnet ved renovering af lejligheders gamle el-installationer. Få nye muligheder uden at skulle starte helt forfra med installationen.

Læs også om EL ved nybyg og renovering her.