Belysning inde og ude

Den korrekte belysning er med til at gøre ens omgivelser hyggelig, derimod skal belysningen på ens arbejdsplads tilpasses det arbejde og den færdsel der foregår, for bedre tryghed og så risiko for ulykker undgås.

Betydningen af indendørsbelysning
Den indendørs kunstige belysning er det lys, som erstatter dagslyset, når mørket falder på.

Følgende detaljer er vigtige at overveje, når man skal vælge den korrekte belysning. Skal lyset komme fra loftet, væggen eller standerlampe? Skal lyset bruges som hyggebelysning, grundbelysning eller arbejdsbelysning?

Der er i de senere år kommet meget fokus på energi-rigtig-belysning som fx LED-belysning, samt at god belysning kan bruges til at skabe den rette stemning og oplevelse af omgivelserne.

Bliv inspireret og find din ønskebelysning blandt vore udvalgte leverandører af  indendørs- og udendørsbelysning.

Betydningen af udendørs belysning

Udendørsbelysning skal opfylde nogle helt konkrete funktioner, såsom at kunne orientere sig, samt give en sikkerhed.

Den korrekt udendørsbelysning på evt. en virksomhedsbygning er med til at gøre forbipasserende opmærksomme på virksomhedens beliggenhed

Vigtigheden for den korrekte udendørsbelysning, kan beskrives meget kort, idet den forkerte belysning både kan være generende og spild af energi.

Lys har i sig selv en farve. De rødlige farver betegnes normalt som ”varme”, mens de mere blålige farver betegnes som ”kolde”

Lysets evne til at gengive farver korrekt beskrives ved at bruges et indeks – Ra – som angives på en skala fra 0-100, hvor 100 er det bedste.

Se brochure om udvendig lysstyring med bevægelsessensor (PIR).